U-65 ZSL zsáklezárógép
Típusnév Maximális teljesítmény felvétel (W) Maximális hegesztési hossz (mm) Méret (mm) Tömeg (kg)
U-65 ZSL 700 650 420x 1230x 1000 23

Általános tudnivalók:

A lezárható zsák vastagsága maximum 2x0,2 mm.
Az alkalmazható hegesztőszál:
- Kanthal átmérő 0,75 mm;
- Kanthal 3x0,2 mm lapos.
A lapos hegesztő szálat maximum 0,8 mm-es üvegszálas teflonszövettel védhetjük meg a fólia ráégésétől. A lezárógép e nélkül is használható, de ekkor a hegesztőszálat időközönként szilikonos textíliával tisztítani ajánlatos. A lezárógép mobil kivitelű. A készülék a pákarésznél fogva a saját kerekein a lezárandó zsákhoz vihető. A tartórúdon a páka magassága a zsák magasságához állítható. A páka, a rúdon 180 fokot elfordítható, de a páka zárófejei is 90 fokra szétnyithatók. Szalagszerű csomagolási technológiánál a lezárógép a tartórúdnál szétszedhető, és így a lezárófej a technológiai sorba beállítható. Igény esetén a készülék nullázható, elektromos számlálóval is ellátható. A készülék impulzus üzemmódban dolgozik, energiát csak a hegesztési idő alatt fogyaszt, energiatakarékos.
Üzembehelyezés, kezelés:
A készüléket a védőföldeléssel ellátott hálózati csatlakozóba csatlakoztatjuk. A skálatáblán beállítjuk, a csomagolóanyagnak megfelelően a hegesztési időt, valamint a hegesztési hőt. A hegesztés technológiai ideje általában 2-3 másodperc, hegesztési hőnél pedig mindig azt a legkisebb hőfokozatot használjuk, amely már biztosítja a hegesztés minőségét. A tartórúdon a zárópákát megfelelő magasságba állítjuk, majd a pákát szétnyitva a lezárandó zsákot a pákafejek közé helyezzük. A pákafejek összenyomásával a zárbiztosító zárt állapotában tartja a pákát, ezáltal biztosított a hegesztéshez szükséges nyomás. A beállított hegesztési idő után a gép automatikusan kikapcsol. A zárbiztosító nyitásával a pákafejek szétpattannak. A lezárás megtörtént. A feleslegesen nagy hegesztési hő használata károsítja a pákafejek alkatrészeit, és a hegesztés minőségét. A pákát és a tápegységet összekötő csatlakozó meghosszabbítása csak a vezeték keresztmetszetének növelésével lehetséges! Ügyeljünk arra, hogy a zárófejek közé a lezáráskor darabos anyag ne kerüljön!
Felhasználási terület:
A lezárógép maximum 650 mm széles és maximum 2x0,2 mm vastagságú LPE (HDPE), PE (LDPE), PPE, BPO tasakok és zsákok lezárására alkalmas.
Karbantartás:

A készüléken a hegesztőszál hosszúságát időközönként eredeti méretére kell visszaállítani, így biztosítjuk a hőtágulás miatt szükséges rugófeszítést. Elhasználódás esetén a szivacsot és a szilikongumit cserélni szükséges. A készüléket üzemeltessük és tartsuk tiszta, száraz helyen!
Biztonságtechnikai előírások:
A lezárógépet folyadék csomagolására használni tilos! Csak védőföldeléssel ellátott csatlakozóból üzemeltethető! A készüléken javítást és karbantartást csak szakember végezhet!