U-65 LP és U-40 LP/2x fóliahegesztő és kézicsomagoló gép
Típusnév Maximális teljesítmény felvétel (W) Maximális hegesztési hossz (mm) Méret (mm) Tömeg (kg)
U-65 LP 500 400 400x 900x 500 18
U-40 P/2x 600 400 400x 900x 500 23

Általános tudnivalók:

Típustól függetlenül a használható fólia LPE (HDPE), PE (LDPE), PPE és BPO vastagsága maximum 2x0,2 mm.
Az alkalmazható hegesztőszál:
- Kanthal átmérő 0,75 mm;
- Kanthal 2x0,15 mm lapos.
A lapos hegesztőszálat maximum 0,8 mm-es üvegszálas teflonszövettel védhetjük meg a fólia ráégésétől. E hegesztőszálat a védőbevonat nélkül is használhatjuk, ekkor kb. 30%-kal kevesebb hegesztési hő szükséges, de a hegesztőszálat időközönként szilikonos textíliával kell tisztítani! A 0,75 mm-es átmérőjű, gömbölyű hegesztőszálnál védő teflonbevonatot használni tilos, mert e hegesztőszálnak a funkciója az úgynevezett vágóhegesztés. A fenti típusú hegesztőgépeket lábnyomásos asztali kivitelben gyártjuk.
Üzembehelyezés, kezelés:
A készüléket földelt csatlakozóba csatlakoztatjuk. A hegesztéshez szükséges nyomást a lábpedál lenyomásával és nyomva tartásával biztosítjuk. A hegesztéshez szükséges hőt és hegesztési időt a kezelőtáblán állíthatjuk be. Általában a hegesztési idő 1-3 másodperc. A hegesztési hőnél pedig mindig azt a legkisebb hőfokozatot használjuk, amely már biztosítja a hegesztési minőségét. A készülékek impulzus üzemmódban dolgoznak, energiatakarékosak, a beállított hegesztési idő letelte után a készülék elektronikája automatikusan kikapcsol. A hegesztési időtartamon belül, ha a lábpedált felengedjük, szintén megszűnik a hegesztés, az automatika kikapcsol. A hegesztés ideje alatt tehát a lábpedált lenyomva kell tartani!
Az U-40 LP/2x típusnál az egyidejűleg alkalmazott 0,75 mm átmérőjű és a 2 x 0,15 mm lapos hegesztőszállal dupla biztonsági lezárás készíthető. Amennyiben ez utóbbi típust tasakok lezárására kívánjuk használni, úgy a fóliatasakot két szélénél fogva, kifeszítve, oldalról behúzva helyezzük a zárópáka alá. Majd egyidejűleg a lábunkkal a lábpedált a hegesztési időtartamára lenyomjuk. Ajánlatos a tasaklezáráshoz a tasakok lezárási magasságának megfelelő tartószerkezetet használni. Ennek hiányában a tasakokat a hegesztés ideje alatt tartani szükséges.
Felhasználási terület:
A készülékeket hegesztésekre, csomagolásokra használjuk, de tasakok, zsákok lezárására is alkalmasak.
Karbantartás:
A pákán a hegesztő szálat időközönként az eredeti hosszúságára kell visszaállítani, így biztosítjuk a hőtágulás miatt szükséges rugófeszítést. A védőteflont, szivacsot és szilikongumit elhasználódás esetén cseréljük ki! A hegesztőszálra esetlegesen ráégett fóliát a lábpedál gyors, többszöri lenyomásával, a készülék saját hőjével kell leolvasztani! Ajánlatos szilikonos textíliával a hegesztőszálat átkenni!
Biztonságtechnikai előírások:
A készülékeket folyadék csomagolására használni tilos! Csak védőföldeléssel ellátott csatlakozóból üzemeltethetők! A készülékekben javítást és karbantartást csak szakember végezhet! A készülékeket üzemeltessük és tartsuk tiszta, száraz helyen!