U-500 SH sarokhegesztőgép
Típusnév Maximális teljesítmény felvétel (W) Maximális hegesztési hossz (mm) Méret (mm) Tömeg (kg)
U-500 SH 500 L alakban 500x500 800x 900x 1500 52

Általános tudnivalók:

A sarokhegesztőgép a fóliatartóval és a fóliát elválasztó rakodó lappal egybeépített egység. A féloldalas fóliatömlő egyik oldalát a rakodólap alatt, a másik oldalát a rakodólap fölött vezetjük el. A hegesztési hossz L alakban 500x500 mm. Kanthal átmérő 0,75 mm. Használható fólia PE (HDPE), LPE (LDPE), BPO, PP és zsugorfóliák. A készülék impulzus üzemmódban működik, energiatakarékos, a beállított hegesztési idő lelelte után a készülék elektronikája automatikusan kikapcsol, függetlenül attól, hogy a felső pákát mennyi ideig tartjuk lenyomva. A hegesztés minőségét az állítható hő és hegesztési idő biztosítja. A felsőpáka (nyomópáka) speciális profilu szilikongumi betétet tartalmaz. A befűzött fóliát a hegesztő, alsópákához képest a fóliatartó mozgatásával a kívánt csomagolási helyzetbe lehel állítani. A fóliatartó rögzítését a reteszelő fogantyú enyhe lenyomásával, és lenntartásával szüntetjük meg. A fóliatartó helyzetét a reteszelő fogantyú lenyomásával egyidejűleg mozgatással tudjuk beállítani. A fóliatarló helyzetét a reteszelő fogantyú elengedésével rögzítjük. Az alsópáka által határolt csomagolólap helyzetét függőlegesen 70 mm-rel lehel állítani, a készülék alján elhelyezett menetes orsó tekerésével. A felsőpákát a balanszt és a lemezrugó nyitott állapotban tartja. A féloldalas fólia megrendelésekor ügyeljünk, hogy a fóliatömlő tekercs átmérője a 250 mm-t ne haladta meg. Ennek betartását egyrészt a fóliatartó méreteinek kialakítása, valamint a készülék mechanikai szerkezetének kímélése igényli. A sarokhegesztőgéphez kérésre számlálóberendezést lehet csatlakoztatni. A berendezés kezelési frontján, a fóliatartó szerkezet elején található fogantyú csak reteszelési célt szolgál, a készüléket megemelni ennek segítségével szigorúan tilos!
Üzembehelyezés, kezelés:
A készüléket a védőföldeléssel ellátott falicsatlakozóba dugaszoljuk. Elhelyezzük, ill. befűzzük a csomagoláshoz használni kívánt féloldalas fóliatömlőt. A készüléket bekapcsoljuk, javasoljuk először a hegesztési idő és a hő alapbeállítását. Próbahegesztéssel beállítjuk a fólia vastagságának és minőségének megtelelő időt és hőt. Az első hegesztés után a fóliaelválasztó rakodólapra helyezzük a csomagolni kívánt terméket, majd azt a fóliával együtt a hegesztőpákák közé húzzuk. A felsőpáka lenyomásával a hegesztést végrehajtjuk. A csomagolólapot a termék magasságának felére állítjuk, így az alsó és felső fólia azonos méretben fogy, a hegesztés a termék felénél helyezkedik majd el. A reteszelőfogantyú lenyomása után, a fóliatartó mozgatásával a rakodólapot úgy állítsuk be, hogy a fólia túlérjen a kezelővel párhuzamosan elhelyezkedő alsó pákán. A feleslegesen nagy hegesztési hő használata károsítja az alsó és felső pákát egyaránt és rontja a hegesztés minőségét is.
Felhasználási terület:
A sarokhegesztőgép maximum 500x500x200 mm körvonalméretű termékek csomagolására használható A fólia méretét úgy kell megválasztani, hogy a termékek elhelyezése után a kezelővel párhuzamos hegesztőpákán fölérjen. Az L alakú hegesztéssel valamint a megfelelő fólia használatával bármilyen méretű zárások készíthetők. A tasakok használatát és költségeit kiválthatjuk a gép használatával. Praktikusan használható szalagrendszerben, valamint zsugoralagutak előtti zárások elvégzésére is.
Karbantartás:
Az L alakú páka szabad végénél a hegesztőszál hosszúságát időközönként az eredeti méretére kell visszaállítani a rugófeszítés szabályozásival, így biztosíthatjuk a hőtágulás miatt szükséges eredeti rugófeszítés nagyságát. A hegesztőszálra az esetlegesen ráégett fóliát a mikrokapcsoló benyomásával a készülék saját hőjével kell leolvasztani. A hegesztőszálat időközönként szilikonos ronggyal használat közben is tisztítjuk. Időközönként, használattól függően a felsőpáka szilikonprofilját, a hegesztőszálat, valamint a hegesztőszál alatt elhelyezkedő öntapadós teflonfóliát cseréljük. A hegesztőszál cseréjénél ajánlatos a közös pont rögzítésekor a hegesztőszálak összesodrása. A hegesztőszálak végsodrásával biztosítjuk a tökéletes érintkezést, valamint azt, hogy a fóliát a saraknál is elvágja ill. meghegessze a páka.
Biztonságtechnikai előírások:
A készüléket folyadék csomagolására használni tilos Csak védőföldeléssel ellátott csatlakozóról üzemeltethető!
A készülékben javítást és karbantartást csak szakember végezhet!
A készüléket üzemeltessük és tartsuk tiszta, száraz helyen!