U-32 tápegység
Típusnév Maximális teljesítmény felvétel (W) Maximális hegesztési hossz (mm) Méret (mm) Tömeg (kg)

U-32

200 - 135x 85x 230 2,5

Általános tudnivalók:

Az U-32 tápegységhez a következő három páka csatlakoztatható:
- U-32 KP karospáka;
- U-32 NP nyomóspáka;
- U-32 FP fogóspáka.
A tápegységhez egyidejűleg csak 1 db páka csatlakoztatható!
A fenti pákák kb. 2 m-es DS csatlakozóval ellátott vezetőkkel csatlakoznak a tápegységhez. A tápegység a pákák hosszúságának megfelelő, állandó hegesztési hőt biztosít. A hegesztési időt fokozatmentesen állíthatjuk be. Az ajánlott hegesztési idő 1-3 másodperc. A pákák csatlakozóját meghosszabbítani csak a vezetékek keresztmetszeteinek lényeges növelésével szabad.
A pákákon használható hegesztőszál:
- Kanthal átmérő: 0,75 mm;
- Kanthal 2x0,15 mm vastagságú lapos.
Lapos hegesztőszál esetén a hegesztőszálat a maximális. 0,8 mm-es üvegszálas teflonszövettel védhetjük meg a fólia ráégésétől. A hegesztőszál a teflonszövet nélkül is használható, de ebben az esetben a hegesztőszálat időközönként ajánlatos szilikonos textíliával tisztítani. A pákaválasztásnál a csomagolási technológia dönti el, hogy melyik változatot szükséges alkalmazni! Igény eseten a készülékek nullázható, elektromos számlálóval is elláthatók. A képszülék impulzus üzemmódban dolgozik, energiát csak a hegesztési idő alatt fogyaszt, energiatakarékos.
Karbantartás:
Az U-32 tápegység különösebb karbantartást nem igényel. A fenti pákáknál a hegesztőszálak hosszúságát kívánatos időközönként az eredeti méretére visszaállítani, így biztosíthatjuk a hőtágulás miatt szükséges hegesztőszál feszítését a Kanthalt feszítő rugó segítségével.
A pákákon levő szivacsot és szilikongumit elhasználódás esetén szükségszerűen cseréljük. A készüléket üzemeltessük és tartsuk tiszta száraz helyen.
Biztonságtechnikai előírások:
A tápegységet csak védőföldeléssel ellátott csatlakozóból üzemeltethetjük!
A készülékeken javítást és karbantartást csak szakember végezhet!