U-32 NP nyomóspáka
Típusnév Maximális teljesítmény felvétel (W) Maximális hegesztési hossz (mm) Méret (mm) Tömeg (kg)
U-32 NP - 320 30x 100x 350 0,6

Általános tudnivalók:

Maximális hegesztési hossz 320 mm, az LPE (HDPE), PE (LDPE), PPE és BPO fóliáknál. A fólia vastagsága maximum 2x0,15 mm lehet. A páka kb. 2 m-es DS csatlakozóval ellátott vezetőkkel csatlakoznak a tápegységhez. A tápegység a pákák hosszúságának megfelelő, állandó hegesztési hőt biztosít. A hegesztési időt fokozatmentesen állíthatjuk be. Az ajánlott hegesztési idő 1-3 másodperc. A pákák csatlakozóját meghosszabbítani csak a vezetékek keresztmetszeteinek lényeges növelésével szabad.
A pákán használható hegesztőszál:
- Kanthal átmérő: 0,75 mm;
- Kanthal 2x0,15 mm vastagságú lapos.
Lapos hegesztőszál esetén a hegesztőszálat a maximális 0,8 mm-es üvegszálas teflonszövettel védhetjük meg a fólia ráégésétől. A hegesztőszál a teflonszövet nélkül is használható, de ebben az esetben a hegesztőszálat időközönként ajánlatos szilikonos textíliával tisztítani. Igény eseten a készülékek nullázható, elektromos számlálóval is elláthatók. A képszülék impulzus üzemmódban dolgozik, energiát csak a hegesztési idő alatt fogyaszt, energiatakarékos.
U-32 NP nyomóspáka:
A nyomóspákát lehetőleg merőlegesen tartva nyomjuk rá a hegesztendő felületre.
A pákatestbe beépített mikrokapcsoló a nyomás hatására bekapcsol és a tápegységen előre beállított paramétereknek megfelelően fog pákánk működni. A munkaasztalnak feltétlen sima, egyenes felületnek kell lennie, ajánlatos a szivacs, szilikon gumilemez használata. Munkaasztal hiánya esetén az előbbiekben leírt hegesztési ellendarab használata indokolt.
Karbantartás:
A pákánál a hegesztőszálak hosszúságát kívánatos időközönként az eredeti méretére visszaállítani, így biztosíthatjuk a hőtágulás miatt szükséges hegesztőszál feszítését a Kanthalt feszítő rugó segítségével. A pákákon levő szivacsot és szilikongumit elhasználódás esetén szükségszerűen cseréljük. A készüléket üzemeltessük és tartsuk tiszta száraz helyen.
Biztonságtechnikai előírások:
A készülékeket folyadék csomagolására használni tilos!
A készülékeken javítást és karbantartást csak szakember végezhet!