U-32 KP karospáka
Típusnév Maximális teljesítmény felvétel (W) Maximális hegesztési hossz (mm) Méret (mm) Tömeg (kg)
U-32 KP - 320 60x 70x 550 1,5

Általános tudnivalók:

Maximális hegesztési hossz 320 mm, az LPE (HDPE), PE (LDPE), PPE és BPO fóliáknál. A fólia vastagsága maximum 2 x 0,15 mm lehet. A páka kb. 2 m-es DS csatlakozóval ellátott vezetőkkel csatlakoznak a tápegységhez. A tápegység a pákák hosszúságának megfelelő, állandó hegesztési hőt biztosít. A hegesztési időt fokozatmentesen állíthatjuk be. Az ajánlott hegesztési idő 1-3 másodperc. A páka csatlakozóját meghosszabbítani csak a vezetékek keresztmetszeteinek lényeges növelésével szabad.
A pákán használható hegesztőszál:
- Kanthal átmérő: 0,75 mm;
- Kanthal 2 x 0,15 mm vastagságú lapos.
Lapos hegesztőszál esetén a hegesztőszálat a maximális 0,8 mm-es üvegszálas teflonszövettel védhetjük meg a fólia ráégésétől. A hegesztőszál a teflonszövet nélkül is használható, de ebben az esetben a hegesztőszálat időközönként ajánlatos szilikonos textíliával tisztítani. Igény eseten a készülékek nullázható, elektromos számlálóval is elláthatók. A képszülék impulzus üzemmódban dolgozik, energiát csak a hegesztési idő alatt fogyaszt, energiatakarékos. Ügyeljünk rá, hogy a hegesztendő fólia a pákafejek köze kerüljön.
U-32 KP karospáka:
A karospákát a pákatalpban lévő 2 db M6-os menet segítségével munkaasztalra szükséges rögzíteni. A pákanyaknál a munka megkezdésekor a pákaemelő rugót be kell akasztani. A fenti művelettel a munkavégzéskor a felsőpákát csak lenyomni szükséges, a rugó hatására az magától kb. 30-45 fokos szögbe fog visszaállni. A felsőpáka határozott lenyomásával a pákon lévő mikrokapcsoló bekapcsol és a tápegységen beállított paraméterek szerint tudjuk működtetni pákánkat.
Felhasználási terület:
Elsősorban lezárásokra és csomagolásokra tudjuk használni pákánkat, de konfekcionálásra is alkalmas.
Az utóbbi esetben a nyitott páka alatt a kívánt, az eredeti tasaknak kétszeresére dupla hosszúságban húzzuk át a fóliatömlőt és a gömbölyű hegesztőszál használatával zárt tömlőszakaszokat gyártunk. A gyártandó tasakok szélességét a fóliatömlő szélessége adja. Az anyagvastagságtól függően a kb 25-5 db lehegesztett tömlőszakaszokat egy karos szerkezettel leszorítva vágással megfelezzük. A felezési vágásnál lesz a tasakok nyitott szája. Felezésre használhatunk karosollót, vagy karos leszorítás mellett PVC vágókést. A felezéssel a tasakok mennyiségét megdupláztuk.
Karbantartás:
A pákánál a hegesztőszálak hosszúságát kívánatos időközönként az eredeti méretére visszaállítani, így biztosíthatjuk a hőtágulás miatt szükséges hegesztőszál feszítését a Kanthalt feszítő rugó segítségével. A pákákon levő szivacsot és szilikongumit elhasználódás esetén szükségszerűen cseréljük. A készüléket üzemeltessük és tartsuk tiszta száraz helyen.
Biztonságtechnikai előírások:
A készülékeket folyadék csomagolására használni tilos!
A készülékeken javítást és karbantartást csak szakember végezhet!