U-32 B tasaklezáró készülék
Típusnév Maximális teljesítmény felvétel (W) Maximális hegesztési hossz (mm) Méret (mm) Tömeg (kg)
U-32 B 250 320 350x
120x
350
4,5

Általános tudnivalók:

A készülék maximális 320 mm széles tasakok lezárására alkalmasak. Az alkalmazható hegesztőszál mérete: Kanthal 2x0,15 mm. Az üvegszálas teflonszövet vastagsága max. 0,8 mm lehet. A készülék a hegesztési idő alatt állandó hegesztési hőt biztosítanak. Igény esetén a készülék nullázható elektromos számlálóval is elláthatók. A készülék impulzus üzemmódban dolgoznak, energiát csak a hegesztési idő alatt fogyasztanak, energiatakarékosak.
Üzembehelyezés, kezelés:
A készüléket a csomagolási igénynek megfelelően rögzíteni ajánlatos (asztalra, falra, vízszintes, megdöntött, vagy függőleges helyzetben). A készülék hálózati csatlakozóját, a 230V-os, földelt csatlakozóba dugaszoljuk. A készülék bekapcsolását a skálatáblán lévő jelződióda jelzi. A fólia vastagságának megfelelően állítjuk be a hegesztési időt mutató forgatógombot. A beállított hegesztési idő lejárta után a gép elektronikája automatikusan kikapcsol, függetlenül a pákafejek összenyomásától. Általában a hegesztés technológiai ideje 2 másodperc.
Az U-32 B tasaklezáró kezelése:
A hegesztendő fóliatasakot két szélénél fogva, azt széthúzva, kifeszítve, oldalról behúzva helyezzük a zárópákák közé. Majd egyidejűleg a tasakot tartó kezünkkel lenyomjuk az alsó hegesztő pákafejet. A készülék szerkezetéből adódóan a zárófejek összezárnak. Mindaddig nyomva tartjuk a pákát, amíg a hegesztési illós jeltó dióda ki nem alszik. Amennyiben a hegesztési idő lejárta előtt a páka zárását megszüntetjük, úgy a készülék automatikusan kikapcsol. A hegesztési nyomást és így a hegesztés minőségét is a kezelő biztosítja.
Felhasználási terület:
Maximum 2x0,1 mm vastag. 320 mm széles, tasakok lezárásához. LPE (HDPE), PE (LDPE), PPE és BPO fóliákhoz egyaránt alkalmas.
Karbantartás:
Különösebb karbantartást a készülék nem igényel; használjuk tiszta, száraz helyen. A védőteflont elhasználódás esetén cseréljük ki. A készülék védőteflon nélkül is használható. Utóbbi esetben kb. 30 %-kal kevesebb hegesztési hő szükséges, a hegesztőszálat időközönként szilikonos textíliával kell letisztítani. Az esetleges ráégett fóliát a mikrokapcsoló benyomásával a készülék saját hőjével kell leolvasztani. A hegesztőszálat időközönként az eredeti hosszúságára kell visszaállítani, így biztosítjuk a hőtágulás miatt szükséges rugófeszítést.
Biztonságtechnikai előírások:
A készülékeket folyadék csomagolására használni tilos!
A tápegységet csak védőföldeléssel ellátott csatlakozóból üzemeltethetjük!
A készülékeken javítást és karbantartást csak szakember végezhet!